ski Austia 2014 vacanta ta in Austria!
InfoTravelAustria
vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania
   
 
Sunteti aici: Home - Austria - Viena - transport Viena

Viena cu metroul, autobuzul sau tramvaiul


Cine se deplasează în Viena se poate baza pe o excelentă şi ecologică reţea de linii de transport în comun constând în metrou, tramvaie şi autobuze.

În Viena, 37% din trasee sunt acoperite de sistemul de transport în comun (restul după cum urmează: 29% cu automobilul, 28% pe jos şi 6% cu bicicleta). Pentru un oraş mare acesta este un bilanţ extrem de îmbucurător ce se datorează ofertei excelente de transport public. Aşa după cum relevă un studiu asupra mobilităţii, cel puţin o persoană din aproximativ două treimi din gospodăriile vieneze foloseşte în mod regulat transportul în comun. În special metroul este deosebit de popular printre vienezi, fiind preferat automobilului la orele de vârf.

Cinci linii de metrou, 28 de linii de tramvai şi 90 de autobuz din cadrul sistemului de transport public vienez deservesc zilnic peste 2,4 de milioane de călători, iar reţeaua însumează 937 kilometri de trasee. Până în anul 2020 se va atinge cifra anuală de un miliard de călători cu mijloacele de transport în comun. Continua extindere a reţelei de trasee şi a ofertei, dar şi investiţiile în protecţia mediului aparţin celor mai importante strategii din această zonă. La finele lui 2013 linia de metrou U2 va fi prelungită cu încă patru alte staţii până în zona urbană aflată în dezvoltare Seestadt Aspern. Deja din septembrie 2010 toate liniile metroului vienez circulă non-stop în weekenduri, adică mai precis vineri şi sâmbătă noaptea, dar şi înaintea zilelor de sărbătoare. Metroul de noapte circulă la intervale de 15 minute şi poate fi folosit cu biletele obişnuite, fără tarif special. Programul reţelei zilnice de autobuze de noapte din Viena, care există încă din 1995, a fost schimbat pentru a se potrivi cu cel de la metrou.

Autobuzele din Centrul Vechi vor fi din vara anului 2013 în totalitate electrice. Toate vehiculele „ElectriCitybus" vor fi alimentate cu energie electrică la staţiile terminus printr-un contact aflat pe acoperişul autobuzului. Contactul poate fi ridicat şi coborât printr-o simplă atingere de buton. Autobuzele ecologice acumulează în nişte celule speciale şi energia rezultată la frânare. Şi garniturile noi de metrou şi tramvai acumulează energia rezultată din frânare în reţea şi de aceea pot opera cu un minimum necesar de energie.

O posibilitate ieftină pentru vizitatorii Vienei de a folosi mijloacele de transport în comun este Cardul Viena. În octombrie 2012 acesta a fost declarat în urma unui studiu comparativ al clubului automobilistic austriac ÖAMTC şi al celor 17 parteneri ai săi ca fiind cea mai bună ofertă dintre cele 16 carduri europene participante. Cardul Viena costă 19,90 Euro şi conţine călătorii gratuite cu mijloacele de transport în comun vieneze pentru 72 de ore , dar şi peste 210 reduceri la muzee, taverne, cafenele, etc. din Viena. Cine doreşte să cumpere numai biletul de transport, o poate face la automatele din staţiile de metrou, disponibile în unsprezece limbi.

www.wienerlinien.at
Sursa: video-vienna-going-underground


vacante ieftine Austria Inapoi sus
InfoTravelRomania InfoTravelGrecia InfoTravelBulgaria InfoTravelUngaria InfoTraveRomania Blog
totul despre Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice InfoTraveRomania .com

© 2012-2013 All Right Reserved. "InfoTravelAustria" is a registered trademark |
Contact portal turism InfoTravelAustria: 0723 286 309 VODAFONE | office@infotravelromania.ro